Bio

Geert wordt geboren op 20 oktober 1984 in Breda… Nee wacht, dit ga ik niet doen. Ten eerste wil ik niet over mezelf in de derde persoon schrijven en ten tweede is natuurlijk niemand geïnteresseerd in een volledige biografie.

Daarom spoelen we even door naar het jaar 2006. In de lente kom ik erachter dat ik liever iets leuks met mijn leven wil doen. Ik besluit te stoppen met mijn opleiding fiscale economie aan de Universiteit van Tilburg. Enkele maanden later begin ik aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Die haal ik netjes in vier jaar.

Het meest interessant zijn de twee stages die ik loop bij de lokale krant BN/DeStem (eindcijfer 8) en tijdschrift Nieuwe Revu (eindcijfer 9). Bij beide media mag ik blijven werken. Voor BN/DeStem ben ik jarenlang iedere zondag eindredacteur op de sportredactie. Bij Nieuwe Revu word ik in korte tijd de freelancer die het meeste schrijft voor het blad. Naast mijn vaste feestrubriek Erbij (waarbij ik foto’s maak van BN’ers met grappige bijschriften), schrijf ik vele reportages, achtergrondverhalen en interviews. Mijn verhalen worden ook gepubliceerd in onder andere Quote, Varagids, NRC Next en Know How.

Sinds maart 2014 werk ik drie dagen in de week bij De Wereld Draait Door als tekstschrijver/samensteller van de TV Draait Door en de nieuwsopening. Voor de TV Draait Door bepaal ik samen met een beeldredacteur welke filmpjes leuk genoeg zijn en schrijf vervolgens de autocue-teksten van Matthijs van Nieuwkerk. Voor de nieuwsopening zoek ik naar interessant nieuws, bedenk (wederom samen met een beeldredacteur) welke grappige filmpjes daar het beste bij passen en schrijf de teksten. Daarnaast werk ik sinds eind 2014 als creative copywriter bij reclamebureau Boomerang Create. Daar bedenk ik reclames voor 35 grote merken als Heineken, Heinz en Samsung. Ik eet er ook regelmatig een tosti.